sleutel

Hoera je hebt een nieuwe woning gekocht! Na een lange zoektocht heb je je nieuwe paleisje gevonden. In deze tijd heb je geluk dat je iets nieuws wat bij je past hebt weten te vinden want zo makkelijk is dat niet meer. Ook hebben de prijzen van de huizen de top bereikt. Je kunt zomaar je huis verkopen met ene bedrag van 20 duizend euro over de verkoopwaarde heen. Maar nu met de coronacrisis dalen de prijzen hopelijk weer. Als je een nieuw huis hebt gekocht zal je al veel geregeld hebben denk aan afspraken met de makelaar, afspraken met de bank voor de hypotheek en ook de notaris niet te vergeten voor de overdracht. Dit zijn al veel belangrijke punten die moeten worden gedaan maar er zijn er nog meer. Sommige zou je zo vergeten. Daarom hebben we dit artikel geschreven zodat jij een geheugensteuntje hebt. Lees dit artikel voor zaken die je niet mag vergeten als je een nieuwe woning hebt gekocht.

Deze dingen mag je niet vergeten!

Verzeker je goed! Een huis is waarschijnlijk de duurste aankoop ooit in je leven! Een goede verzekering is daarom noodzakelijk! Je hebt natuurlijk een opstalverzekering nodig deze verzekert je tegen  de gevolgen van brand, storm en water. Maar het is ook belangrijk om je inboedel te verzekeren. Dit moet je meteen doen als je de eigenaar van het huis bent vanaf dag één dus.

Daarnaast is het kennis maken met de buurt ook erg belangrijk. De omgeving rondom het huis is bepalend voor je gevoel van het huis een thuis te maken. Daarom is een goede band met de mensen in de buurt ook van belang. Ga bij iedereen even langs voor een praatje zodat ze weten wie je bent en zodat jij ze ook beter kan leren kennen. Een goede buur is tenslotte een aanwinst. Ook kun je vragen of er al een buurt app is. Vaak is die wel aanwezig voor de veiligheid van iedereen.

Plan de verhuizing op tijd. Je kunt een verhuisbedrijf inhuren die alles voor je zal regelen. Maar je kunt het wellicht ook zelf doen met wat behulp van vrienden en familie. Houdt er ook rekening mee hoe je je spullen inpakt er zijn op het internet heel veel tips te vinden die je goed kan gebruiken. Ook kun je verhuisdozen huren in plaats van kopen en daarna weggooien. Dat is natuurlijk zonde.

Ook zijn de kleuren in je huis erg belangrijk zo kunnen zij een gevoel van ruimte oproepen. Als je voor warmere kleuren kiest geeft dit een knus en sfeervol gevoel. Al kies je voor blauw of krijs zal dit een gevoel van ruimte geven. Kies je voor matte afwerkingen in je huis zal dit een groter gevoel geven dan matte kleuren in je huis. Je moet van te voren goed gaan bedenken wat er voor je huis belangrijk is om te gebeuren. Is dat ruimte of is dat warmte en knusheid. Vaak is het in grote huizen warmte en knusheid en in wat kleinere huizen wil je ruimte creëren.