woningontruiming verbouwenblog

Een woningontruiming is vaak een aangrijpende en emotionele situatie. Een woningontruiming kan verschillende oorzaken hebben, maar in de meeste gevallen zijn het verdrietige situaties.

Hulp

De situatie is hoogstwaarschijnlijk verdrietig. Denk maar bijvoorbeeld aan een dierbare die overleden is. Ook het verhuizen van een ouder naar een verzorgingstehuis kan zwaar zijn. Om zelf de woning leeg te maken is een zware emotionele klus.

In deze situaties is het goed om hulp in te schakelen. Maak het zeker niet moeilijker voor jezelf als dat de situatie al is. Schakel hulp in om de woning te ontruimen. Hier heb je de keuze bij om zelf mee te helpen of om het helemaal over te laten aan een bedrijf. Ook is het goed om te kijken naar meerdere bedrijven, zoek ook in de buurt. Als je in Rotterdam een woningontruiming hebt is het goed om naar een verhuisbedrijf Rotterdam. Dit scheelt ook zeker in kosten.

Als je het helemaal overlaat aan een bedrijf is het goed om van te voren afspraken te maken wat waar heen kan. Bedenk of het naar een opslag moet, naar familie of naar een kringloopwinkel. Door hier duidelijke afspraken over te maken kan je alles uit handen laten.

Ook als je gaat helpen met het ontruimen van de woning is het goed om afspraken te maken. Op deze manier kan er weinig op de dag zelf mis gaan en gaat het je wat makkelijker af emotioneel gezien.

Plannen

Hulp zoals een woningontruiming bedrijf of een verhuisbedrijf helpt jou met het ontruimen van een woning. Deze schakel je niet altijd in omdat hun het beter kunnen. Deze schakel je in omdat ze jou kunnen helpen en een hoop werk uit handen kunnen nemen dat voor jou emotioneel zwaar is.

Een ontruimingsdienst gaat samen met jou plannen en kijken hoe ze jou het beste kunnen helpen. Jij of een ander familielid of vriend is de coördinator van de ontruiming of verhuizing. Diegene kijkt of alles naar wens gaat, maar ook dat taken niet blijven liggen.

Een ontruiming is erg ingrijpend, dit komt niet alleen door de spullen maar ook door de herinneringen die aan het huis gebonden zijn. Dit is begrijpelijk en het is ook aan te raden om daar de tijd voor te nemen. In een huurhuis is het termijn 6 maanden. Bedenk zeker na een maand wat je wil doen met de spullen. Hier heb je dan nog ongeveer 4 maanden de tijd voor. Bij het ontruimen van een koophuis kan je een makelaar inschakelen om het verder af te handelen met het huis.