verbouwen

Soms heb je van die klussen die je wilt doen waarvan je je afvraagt waar je uberhaupt moet beginnen. Dat kan ik me goed voorstellen. Zo kan het best voorkomen dat je een heel zwaar object van plek A naar plek B wilt verplaatsen. Hoe ga je dat eigenlijk doen? Met een mini kraan kom je waarschijnlijk een heel eind. Deze mini kranen zijn dan misschien niet zo groot als een volledige hijskraan maar de toepassingen zijn oneindig. In dit blog neem ik je graag mee langs wat voorbeelden van klussen die je met een mini hijskraan kunt doen.

Jacuzzi plaatsen

De zomer komt eraan. De avonden worden langer en warmer en je hebt besloten om een jacuzzi te kopen. Je hebt besloten dat je deze zomer bubbelend de zon wilt onder zien gaan vanuit je eigen tuin. Glaasje (of flesje) rosé en een kaasje erbij en het feest is helemaal compleet. De Jacuzzi wordt de volgende dag geleverd en voor je huis neergezet. Hoe ga je hem nu achter krijgen? Een mini hijskraan biedt in dit geval echt uitkomst. Vaak kunnen de mini hijskranen een hoogte van 12 tot 18 meter bereiken. Ruim hoog genoeg om de jacuzzi over je woning heen te willen en op zijn plek te zetten in je tuin.

Dakkapel plaatsen

Ook voor het plaatsen van een dakkapel is een mini kraan een uitkomst. Wanneer het gat in je dak is gemaakt waar de dakkapel terecht moet komen is het tijd om de dakkapel daarheen te hijsen. Dit kan perfect gedaan worden met een mini hijskraan. Moeiteloos wordt de dakkapel vanaf de grond naar zijn plek gehesen. Aldaar kan de dakkapel gemonteerd worden aan het dak en is je zolder dezelfde dag nog een stuk groter.

Glas plaatsen

Ook kan een mini hijskraan helpen met het plaatsen van grote glazen panelen of ramen. Vaak is het dan wel verstandig om daarnaast een te kijken naar een glaszuiger huren. Met een glaszuiger kunnen glazen panelen stevig worden vastgehouden. De glaszuiger kan dan aan een mini hijskraan gekoppeld worden om zo het raam of paneel op de plek van bestemming te krijgen.