Zo geniet je langer van de zomer

Nu de zomer ten einde komt, denken veel mensen dat het gedaan is met de lekkere momenten in de tuin. Echter hoef je bij verandering van het weer niet tijdelijk vaarwel te zeggen tegen je tuin. Met een paar simpele aanpassingen kun je nog net iets langer van je tuin genieten. Benieuwd hoe je dat doet? Dat lees je in dit blog!

Installeer tuinverlichting

Hoe meer we richting de herfst- en winterperiodes gaan, hoe sneller het ’s avonds donker wordt. Als je dan langer in je tuin wil blijven zitten, is het handig om goede verlichting te hebben. Tuinfakkels en spotjes voor op de grond zijn praktische lampen om je tuin ’s avonds op te lichten. Ook kun je gaan voor wat decoratievere lampen zoals lampionnen of lichtslingers. Hierdoor licht je je tuin op en voeg je leuke decoratie toe.

Plaats een vuurkorf of terrashaard

Zeker als de temperaturen dalen, is een vuurkorf of terrashaard een perfecte toevoeging voor in je tuin. Naast dat het je verwarmt, is het ook nog een plek waar je samen met vrienden en familie kunt samenkomen. Rooster samen wat marshmallows en geniet van het knapperende vuur.

Verleng het groeiseizoen

Als je het heerlijk vindt om in de tuin bezig te zijn, hoef je dit tijdens de winterperiodes niet op te geven. Kies dan voor het planten van koudebestendige gewassen zoals boerenkool of wortels. Zo kun je blijven oogsten tot in de herfst. Plant daarnaast ook wat vrolijke bloemen en struiken zoals chrysanten, asters en sedums. Niet alleen voegen ze kleur toe aan je tuin, ze trekken ook nog steeds vlinders en andere insecten aan.

Plaats kleurrijke decoraties

Vaak kan je tuin er een beetje somber uit gaan zien in de koudere seizoenen. Om de tuin op te vrolijken, kun je deze aankleden met decoraties die passen bij het seizoen. Voor de herfst zijn bijvoorbeeld pompoenen, kalebassen of herfstbladeren een goede toevoeging. In de winterperiode kun je je dan meer richten op kerstdecoraties zoals een leuke kerstkrans of een aantal waxinelichtjes

Onderhoud je tuin in elk seizoen

Een van de sleutels tot het genieten van je tuin gedurende het hele jaar is consistent onderhoud. Zorg ervoor dat je regelmatig de tijd neemt om je planten water te geven, dode bladeren en takken te verwijderen en onkruid te wieden, zelfs als het kouder wordt. Dit zal je tuin er netjes en verzorgd uit laten zien en voorkomen dat je in het voorjaar voor grote opruimwerkzaamheden komt te staan. Door het jaar heen voor je tuin zorgen, houd je de natuurlijke schoonheid ervan intact.

Creëer een gezellige zithoek

Als je dan van je tuin wil blijven genieten in de winter, is het ook leuk om een gezellige zitplek te creëren. Heb je nou veel ruimte over? Dan kun je er ook voor kiezen om een overkapping. Overkappingen bieden de perfecte overdekte plek om in de winter even te gaan zitten met een goed boek. Zet onder de overkapping een paar meubels en kleed het aan met wat leuke accessoires en je hebt je perfecte zithoek!