4 Ideeën om je tuin bij het huis te betrekken

Het is vrij normaal om jouw huis en tuin als twee afzonderlijke entiteiten te zien met een strikte grens daartussen. Maar door je binnen- en buitenruimtes met elkaar te verbinden kan een interieur direct een flink stuk groter lijken.

Als je het goed aanpakt, dan heb je ook een betere kans om meer dagen met de deuren open door te brengen. Al genietend van veel daglicht en frisse lucht. En het uitvoeren van deze slimme trucs hoeven niet altijd een enorme uitgave te betekenen.

Voor een bescheiden bedrag kunnen decoratieve keuzes de grens tussen binnen en buiten al met succes doen vervagen. Wijs je echter een groter budget aan deze verbeteringen toe, dan kun je nog meer van je perceel gebruikmaken. De volgende mogelijkheden betrekken je huis perfect bij jouw tuin.

Introduceer meer glas

Voeg meer ramen aan de achterzijde van je huis toe. Zo worden zowel het uitzicht op de tuin als de lucht erboven onderdeel van de woonkamer. Glazen schuifdeuren over de volledige breedte van de woonkamer zal ook een prachtige naadloze verbinding naar een fraai aangelegde tuin creëren. Je kunt bovendien dakvensters aan de bestaande ruimte toevoegen. Dit is een goedkopere oplossing dan een compleet glazen dak.

Gebruik zowel binnen als buiten dezelfde vloer

Een vloer die van binnen naar buiten doorloopt trekt door de doorlopende afwerking de blik naar buiten. Houd er echter wel rekening mee dat de vloertegels die buiten gebruikt worden, voor gebruik in alle weersomstandigheden geschikt moeten zijn. Ze moeten dus vorstbestendig en extra slipvast zijn, zodat ze geen gevaar vormen als het nat is. Zorg er ook voor dat de voeg dezelfde tint heeft voor de illusie van een ononderbroken vloer.

Vlakke drempels zijn hier van cruciaal belang. Want door de basisrails en frames van glazen schuifdeuren in de vloer te verzinken, hoef je nergens meer overheen te stappen. En kun je als je dat wenst jouw meubels ook simpel naar iedere gewenste ruimte verplaatsen.

Voeg een terrasoverkapping toe

Terrasoverkappingen, of een andere soortgelijke constructie die aan het huis is gebouwd, zijn een eenvoudige manier om de indruk van een buitenkamer te wekken die je woning uitbreidt. Dit verticale element zal helpen de buitenruimte op een unieke manier te definiëren.

Dit is iets wat met een gewoon terras niet mogelijk is. Het zal bovendien een welkome schaduw introduceren. Een bescherming tegen de zon die niet alleen door het ontwerp van de structuur zelf wordt gecreëerd, maar tevens door de mogelijke planten die erop zijn gegroeid.

Deze constructie maakt het ook zeer gemakkelijk om verlichting toe te voegen. Of je kunt er voor nog meer schaduw en stijl stof over draperen. Je kunt er zelfs gemakkelijk een hangmat of schommel aan ophangen.

Plaats een luifel

Het verlangen naar een ruimte die voor zowel het in- als outdoor leven gebruikt kan worden, wordt vaak door oplossingen geïnspireerd die in warmere klimaten te vinden zijn. Het weer in Nederland is helaas een stuk onvoorspelbaarder. Dus als het regent, dan moet je waarschijnlijk de deuren sluiten om zo te voorkomen dat het interieur nat wordt.

Overweeg daarom om het dak met een luifel uit te breiden, om zo een ​​groter deel van het terras te bedekken. Zo kun je de tuindeuren toch nog open laten staan en beschut blijven. Een oprolbare luifel is een flexibele overkapping oplossing. Je zou voor een variant met een weersensor kunnen kiezen. Die zijn wel duurder, maar zullen automatisch intrekken als er teveel wind staat.

Ben jij ook op zoek naar een oplossing die je ruimte van de tuin meer bij de wereld binnen betrekt? Er zijn veel creatieve ideeën om dit mogelijk te maken. De bovenstaande opties zijn enkele geliefde methoden om dit te doen.