verbouwen gordijnen

Een rolgordijn duo is ideaal voor iedereen die graag geniet van de zon maar ook zo nu en dan privacy of verduistering wilt creëren met gordijnen. Een rolgordijn duo heeft verschillende namen zoals twinroller of multishade (engelse benaming). En wat niet iedereen weet is dat u de keus hebt uit 2 varianten. Gebruik de informatie uit deze blog om het juiste rolgordijn te kiezen, of laat u adviseren door raamdecoratie specialist. Deze vindt u eenvoudig in de buurt. Bent u op zoek naar een rolgordijn specialist in Haarlem of een gordijnenwinkel in Enschede? Op zonweringaanbiedingen.nl vindt u eenvoudig een vakman in de buurt!

Wat is een duo rolgordijn?

  • Een rolgordijn met 2 lagen stof die afzonderlijk van elkaar te controleren zijn, vaak dan ook een transparante stof met daarover een verduisterende stof.
  • Geen licht weerkaatsing meer op de televisie, geen zon in uw ogen terwijl u een boek aan het lezen bent aan tafel of écht donker gedurende de nacht op uw slaapkamer. Maar wel alleen op het moment dat u dat wilt.
  • Genieten van de zon? Omhoog met dat 2e scherm van het gordijn. Een betaalbare zonwering geschikt voor ieder huis.

De voordelen

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor dit systeem. Hieronder sommen we voor jou de belangrijkste voordelen op. Mensen kiezen met name voor dit systeem vanwege de uitstraling, het gebruiksgemak en de prijs.

  • Het is functioneel maar ook heel stijlvol
  • Geschikt voor vrijwel iedere woning
  • Zelf eenvoudig op te hangen
  • Je kunt zelf spelen met lichtinval en privacy

Horizontale banen

Het beste van 2 werelden tegelijkertijd, de stijl van een rolgordijn in combinatie met de functionaliteit van horizontale jaloezieën. Afwisselend van elkaar heeft u horizontale transparante of verduisterende banen. Met de handige bediening kunt u zelf bepalen wat de lichtinval is in de kamer. De stof is enkellaags, maar loopt dubbel van boven naar boven rondom de rol (zie foto). Tijdens het rollen kunt u het gordijn helemaal verduisterend maken, 50% verduisterend en alles daar tussenin. De stroken zijn mogelijk in verschillende diktes zodat u zelf bepaalt hoeveel verduisterend het rolgordijn duo werkt.

Hoe kiest u het juiste scherm

Voor de meeste zal de keus neerkomen op de mogelijkheid tot 100% licht dat alleen bij variant 1 kan is en het unieke uiterlijk van variant 2 met haar stroken transparant en verduisterend. Maar wat u ook kiest, u haalt een voordelige zonwering in huis met een uniek karakter.