verbouwen

Zoals veel mensen wel weten, is verbouwen een hele klus. Je moet heel veel voorbereiden en kan er niet blanco in gaan. Daarom is het belangrijk om een aantal dingen in huis te hebben voordat je gaat beginnen aan het proces. Er zijn namelijk meer dan genoeg spullen die je echt niet kan vergeten. Denk bijvoorbeeld aan chemische ankers of een bevestigingsmat. Deze spullen maken het niet alleen makkelijker, maar ze zorgen er ook voor dat alles professioneel gebeurt. Wil jij weten wat je echt nodig gaat hebben voor een verbouwing? Lees snel verder. 

  1. Praktische werkkleding en schoenen

Als je gaat klussen, is het niet de bedoeling dat je je kleedt alsof je een modeshow gaat lopen. Dit is niet alleen onhandig, maar ook zonde van je kleding. Tijdens het verbouwen gaat kleding namelijk vaak stuk. De kans is ook groot dat je kleding vies wordt. Dit is natuurlijk niet wat je wilt. Daarbij biedt een goede werkoutfit tijdens het klussen ook meer veiligheid. Ga dus niet voor een mooie jurk, maar eerder voor werkkleding. Heb je al werkkleding in huis? Dan is dat natuurlijk mooi meegenomen.

  1. Leen spullen, indien nodig

Heb je geen werkkleding? Vraag dan even rond of je het misschien van iemand anders kan lenen. Je verbouwt niet vaak, dus het is zonde om gelijk een gloednieuwe werkoutfit te kopen. Het is aan te raden om er pas een aan te schaffen, als je geen andere optie meer hebt. Er zijn ook genoeg opties om snel aan dit soort kleding te komen. Zo heb je bijvoorbeeld de app PeerBy. Deze app is perfect voor dit soort dingen. Je kunt via deze app namelijk aangeven dat je werkkleding nodig hebt en dan kunnen mensen in de buurt reageren als ze het hebben. Ideaal dus!

3. Afdekplastic for the win

Naast dat kleding enorm belangrijk is, is het ook belangrijk om de mooie meubels af te dekken. Het is namelijk zonde om veel stof of spatjes verf op je bank of tafel te krijgen. Het kan namelijk een hele klus zijn om dit allemaal schoon te krijgen. Dat is dan ook waarom afdekplastic essentieel is tijdens een verbouwing. Zo weet je dus zeker dat je spullen niet worden beschadigd. Heb je geen plastic thuis? Of kan je het nergens vinden? Dan zou je ook oude doeken  kunnen gebruiken. Het is wel belangrijk dat het oude doeken zijn, want na de verbouwing kun je de doeken wel weggooien. 

4. Verschillende soorten gereedschap

Tot slot is het heel erg belangrijk dat je veel verschillende soorten gereedschap tot je beschikking hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede boormachine of chemische ankers. Met een chemisch anker kun je bijvoorbeeld draadstangen bevestigen in beton. Maar wat heb  je nog meer nodig? Het is ook handig om bevestigingsmaterialen in huis te hebben. Zo maak je het verbouwen een stuk makkelijker. Dit scheelt tussendoor naar de GAMMA rennen, omdat je nog het een en ander mist. Bereid je dus goed voor en zorg ervoor dat je genoeg gereedschap hebt. Het zou namelijk zonde van je tijd zijn om steeds te onderzoeken wat je nog precies nodig hebt en wat niet.