Varkensruggen beton voor stootbanden

Varkensruggen zijn onmisbare elementen in ons dagelijkse verkeer. Misschien zegt de naam betonnen varkensrug u niets en hebt u geen idee wat ermee wordt bedoeld. Maar wanneer u buiten om u heen kijkt komt u ze toch echt overal tegen. Veelal zijn ze te vinden op wegen om een duidelijke afscheiding weer te geven tussen een rijbaan en een naastgelegen fietspad. Zo wordt voorkomen dat de ene groep verkeersdeelnemers de ander groep hindert en er gevaarlijke situaties ontstaan. Betonnen varkensruggen zijn te herkennen aan hun bijzondere vormgeving. De onderzijde is vlak maar de bovenzijde is halfrond. Vandaar ook de naam varkensrug. Ze zijn vervaardigd uit duurzaam prefab beton dat oersterk is. Hierdoor kunnen ze tegen een stootje. Omdat prefab beton bestand is tegen alle weersomstandigheden gaan de varkensruggen heel lang mee.

Varkensruggen op parkeerplaatsen

Betonnen stootbanden zijn ook vaak terug te vinden bij parkeerplaatsen. Zowel in een parkeergarage als buiten zorgen ze voor een overzichtelijk geheel. Doordat ze op een bepaalde afstand naast en tegenover elkaar geplaatst zijn wordt direct duidelijk hoe de parkeervakken ingedeeld zijn. Een ander bijkomend voordeel is de vormgeving van de varkensrug. Door de ovale bovenzijde kan de voor-of achterzijde van een voertuig makkelijk over een varkensrug heen rijden zonder dat het schade aan de bodem veroorzaakt. Maar het blokkeert wel de wielen waardoor er nooit te ver kan worden doorgereden. Dat maakt dat betonnen varkensruggen ook ideaal zijn om te plaatsen aan waterkanten, voor muren of als inrijdbeveiliging. Zowel voor de infrastructuur, bedrijven als ook particulieren zijn betonnen stootbanden onmisbaar om veilige en duidelijke verkeerssituaties te creëren.

Gekleurde stootbanden

Behalve in het standaard beton grijs zijn varkensruggen ook in diverse andere kleuren leverbaar. Wanneer ze geplaatst worden op plekken waar het relatief donker is kunt u het beste kiezen voor een witte of gele kleur. In het schijnsel van licht, bijvoorbeeld koplampen, lichten deze extra goed op. Ook voor andere verkeersdeelnemers zijn ze hierdoor goed zichtbaar. Maar ook iedere andere RAL-kleur is mogelijk. Betonnen varkensruggen zijn daarnaast ook in diverse vormen te verkrijgen. Met 2 afgeronde zijdes, 1x recht en 1x rond of een combinatie van beide.