Betonnen afscheiding bij parkeerplaats

Betonnen biggenruggen zijn onmisbaar om een parkeerterrein overzichtelijk en ordelijk in te richten. Er kan precies mee aangeduid worden waar alle voertuigen mogen staan, zonder dat ze schots en scheef staan. Op een bepaalde afstand naast elkaar wijzen ze iedere bestuurder de juiste plek aan. Betonnen biggenruggen vinden we vaak terug op parkeerterreinen buiten maar ook in parkeergarages. Bang dat een muur geraakt wordt tijdens het inparkeren hoeft men overigens niet te zijn. Een biggenrug heeft namelijk een half ovale bovenkant. Hierdoor kan de bodem van een voertuig er makkelijk overheen ‘glijden’ zonder dat deze beschadigd raakt. Maar het zorgt er tevens voor dat de wielen geblokkeerd worden zodat er niet verder doorgereden kan worden en er schade ontstaat.

Biggenruggen beton bestand tegen alle weersinvloeden

Betonnen biggenruggen hebben een zeer lange levensduur. Dat komt door het duurzame materiaal beton waaruit ze vervaardigd zijn. Dit is duurzaam en bestand tegen alle weersinvloeden. Het is extreem goed bestand tegen vocht waardoor het niet aangetast wordt door hemelwater. Ook extreme kou of hitte kan het goed verdragen. Het gaat daardoor niet scheuren, barsten of krimpen. Een biggenrug is in diverse opties verkrijgbaar. Met 2 ronde zijdes, 2 rechte zijdes of een variant met een rechte en een ronde zijde. Daardoor kunnen betonnen biggenruggen ook geschakeld tegen elkaar aan worden gelegd. Hierdoor vormen ze een uitstekend barrière op plekken waar dat wenselijk is. Tussen een rijbaan en een naastgelegen fietspad bijvoorbeeld. Of bij de uitrit van een school dat uitkomt op een drukke weg. Zo wordt voorkomen dat kinderen in hun enthousiasme direct de weg op fietsen of lopen.

Gekleurde betonnen biggenruggen

Ze zijn uiteraard verkrijgbaar in een beton grijze kleur. Wanneer ze in het donker extra goed op moeten vallen kunt u beter kiezen voor een gele of een witte variant. Door het lichtschijnsel van voertuigen zijn ze daardoor extra goed zichtbaar. Indien gewenst kan er ook voor een totaal andere kleur worden gekozen zoals groen of blauw. Met deze laatste kleur kunt u tevens duidelijk maken dat er een zone met een maximale parkeerduur is ingesteld. Zelf in een bepaalde kleur verven met speciale betonverf behoort ook tot de mogelijkheden.