ketting

Het komt vast en zeker wel een keer voor dat je iets in of om het huis wilt veranderen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om in de tuin een mooie schommel voor de kinderen op te hangen. Het is makkelijk om zo’n schommel helemaal zelf te maken wanneer je het benodigde bevestigingsmateriaal in huis hebt. Denk hierbij natuurlijk aan een stalen ketting, waardoor de kinderen op een veilige manier kunnen schommelen. Het is dan ook aan te raden om snel te kijken naar goede haken en eventueel draadklemmen. Je weet dan namelijk heel zeker dat alles goed op z’n plaats blijft zitten en dat is wel zo fijn. Het is voor veel mensen heel leuk om een mooie schommel in de tuin te hebben hangen.

Toepassingen voor een stalen ketting

Naast een leuke schommel voor de kinderen, is het natuurlijk mogelijk om nog veel meer te doen met de stalen ketting. Het is altijd verstandig om voldoende ketting aan te kopen, omdat je het gemakkelijk op maat kunt knippen en dan heb je nog wat over voor het volgende project. In het huis zijn ook veel toepassingen mogelijk voor een stalen ketting. Denk bijvoorbeeld aan het vastzetten van mooie hangstoelen in de woonkamer, mits je het juiste bevestigingsmateriaal gebruikt. Je kunt met een stalen ketting echt alle kanten op. Het goede van een stalen ketting is uiteraard de stevigheid. Omdat de ketting veel gewicht kan dragen, is het altijd een goede keuze wanneer er iets zwaars opgehangen moet worden.

Kunst aan de muur met een stalen ketting

Wanneer je lange tijd voor een mooi kunstwerk hebt gespaard, wil je natuurlijk wel dat het op een goede manier komt te hangen. Je moet dan niet met een beetje ijzerdraad aan de slag gaan, want dat kan verkeerd aflopen wanneer het kunstwerk toch te zwaar blijkt. Het is dus veel handiger om het paneel met een staalkabel vast te zetten. Je zult merken dat je het schilderij dan met een gerust hart kunt ophangen. Het zal zeker niet van de muur vallen wanneer je ook het juiste bevestigingsmateriaal gebruikt. Voor de bevestiging aan het werk zelf kun je denken aan bevestigings-ogen waar je de stalen ketting aan vast kunt maken. Ook s-haken worden vaak gebruikt. Deze zijn stevig en blijven altijd in model, in tegenstelling tot een stuk ijzerdraad.

Met het juiste bevestigingsmateiraal alles ophangen

Met een goede staalkabel op maat is het uiteraard helemaal niet moeilijk om iets op te hangen. Je kunt dus zelf gaan kijken wat er precies nodig is wat betreft de lengte. Het juiste gereedschap maakt de klus ook zeker makkelijker, dus zorg dat je behalve goed bevestigingsmateriaal ook de juiste kniptangen in huis haalt. Je kunt met een stalen ketting namelijk ook steeds kleine stukken gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van deurtjes die tot een bepaalde wijdte open moeten kunnen. Ook daarvoor zijn stalen kettingen ideaal. Het is dus goed om even te kijken wat je allemaal nodig hebt voordat je aan jouw project kunt beginnen.