zonnepanelen kopen

Hoe weet jij of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Het is een belangrijke vraag om jezelf te stellen indien jij overweegt om zonnepanelen aan te schaffen. Je wenst immers een scenario te voorkomen waarin je de verkeerde zonnepanelen schaft. Door daarom voldoende onderzoek voordat je besluit om zonnepanelen aan te schaffen. Denk goed na over welke soort zonnepanelen goed aansluiten op het dak van jouw woning. Verdiep je verder in de mogelijkheden met betrekking tot zonnepanelen subsidies zodat je op het moment van de investering geld kunt besparen. 

Helling van het dak

Een belangrijke variabele bij het plaatsen van de zonnepanelen bestaat uit de helling van het dak. Deze helling bestaat idealiter uit een hoek van 35 graden, aangezien je dan de meeste kans hebt op het opvangen van zonnestralen. Je kunt het volledige assortiment bekijken en vervolgens de soort zonnepanelen selecteren die aansluiten op de helling die jouw dak heeft. Doe vooral een dakscan voor zonnepanelen om te controleren of jouw dak geschikt is. 

Hoeveelheid zonnestralen

Hoe meer zonnestralen op het dak met de zonnepanelen komen, hoe hoger het rendement zal zijn. Het is daarom belangrijk om deze potentie te maximaliseren en ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk energie kan opwekken. De hoeveelheid energie is afhankelijk van vier variabelen, namelijk de helling van het dak, de richting, de schaduw en de ruimte op het dak. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de zonnepanelen richting de zon liggen om het rendement te maximaliseren. Daarnaast geldt dat de beschikbare ruimte op het dak een cruciale factor is. 

Investeren in jouw woning

Bij aankoop van zonnepanelen zal je als particulier een groot bedrag moeten overmaken. Hierbij geldt echter dat je deze kosten als een investering in jouw woning mag zien. De marktwaarde van jouw huis zal namelijk stijgen indien je kiest voor zonnepanelen. Daarnaast kun je geld verdienen door zonnepanelen neer te leggen aan de hand van een salderingsregeling. Dit houdt in dat je energie die je zelf niet nodig hebt aan een energienet geeft in ruil voor geld. Ten slotte zal jouw energierekening omlaag gaan, aangezien je de hoeveelheid zelf opgewekte energie voor eigen doeleinden kan gebruiken.