Verschillende soorten hijshaken

Hijshaken zijn, zoals de naam al zegt, onmisbaar wanneer u werkzaamheden moet uitvoeren waarbij gehesen moet worden. Maar u zult begrijpen dat er voor iedere hijsklus geschikte haken nodig zijn. Het aanbod daarin is erg divers. Belangrijk is dat u checkt of de hijshaken voldoen aan de Europese veiligheidsnormen. Het is namelijk in ons land zo geregeld dat optillen van zware materialen, waar dus de hijshaken voor worden gebruikt, aan allerlei veiligheidsvoorschriften moeten voldoen. En daar vallen de haken ook onder. Bij het bepalen welke hijshaak u nodig heeft, moet u ook kijken naar het draaggewicht wat eraan komt te hangen. En het materiaal waarvan de haak is gemaakt. Veelal vinden hijsklussen in de buitenlucht plaats, dus kiest u het beste voor een haak die vervaardigd is van RVS. Dit materiaal is namelijk bestand tegen alle weertypes en oersterk.

Welke soorten haken zijn er?

We kennen vele soorten hijshaken. Zo zijn er veiligheidshaken, klephaken, inkorthaken, wartelhaken en meer. Van een aantal volgt er hier een korte omschrijving. Veiligheidshaken kunnen enkel worden geopend wanneer ze onbelast zijn. Hierdoor wordt het risico op een ongeval aanzienlijk verkleind. De te hijsen last kan eraan worden bevestigd door de pal die zich aan de achterzijde bevindt naar beneden te halen. Een wartelhaak is voorzien van een draaibaar oog. Hierdoor kan de hijslast draaien zonder dat er extra druk op de haak komt te staan. Inkorthaken zijn ervoor gemaakt om een ketting te kunnen inkorten. Klephaken hebben een scharnierend deel. Dit is voorzien van een vergrendeling en alleen naar de binnenzijde te openen. Wanneer er een hijslast aan bevestigd wordt zorgt de vering in een klephaak ervoor dat de klep dicht gaat.

Waar hijshaken kopen?

Hijshaken koopt u makkelijk online. Wanneer u keuze wilt hebben uit een groot assortiment voor een goede prijs wordt Hijswinkel aanbevolen. Op het gebied van hijsproducten kunnen ze u uitgebreide informatie verschaffen en garanderen ze een snelle levering. Ook de keuring van hijshaken en andere middelen kunnen ze voor u verzorgen. Wilt u eerst vrijblijvend advies voordat u overgaat tot de aanschaf van een bepaald type hijshaak? Dan bent u bij hen aan het juiste adres.