Verduurzaming op kantoor

We doen allemaal ons best om een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Op persoonlijk gebied let je hier op, maar nu is het zaak dat je dit ook binnen je bedrijf kan doorvoeren. Je zult snel merken dat dit makkelijker is gezegd dan gedaan, want welke aanpassingen zijn hier allemaal mogelijk zonder veel problemen te veroorzaken? In deze blog geven we je drie tips die eenvoudig door te voeren zijn. Begin direct!

  1. Recyclen

De meest simpele manier van verduurzaming, maar eentje die we nog veel te weinig terug zien komen in kantoren of magazijnen. In plaats van één prullenbak zet je meerdere prullenbakken neer, die onderscheid maken op het type afval. Wanneer iemand iets weggooit, wordt deze actief gevraagd om diens afval te scheiden. Hierdoor raakt deze persoon er actief mee bezig en maak jij het makkelijker voor de gemeente om te recyclen. Het kan helpen om je personeel vooraf in te lichten over de nieuwe afvalbakken, zodat er fanatieker aan wordt meegedaan.

  1. LED verlichting

Licht op kantoor is enorm belangrijk. Niet alleen helpt het sfeer te creëren, ook zorgt het voor een betere werkefficiëntie. Je personeel zal op een goed verlicht kantoor sneller gemotiveerd raken, waardoor goed licht niet kan ontbreken. Maar, dit betekent niet dat jij hier geen groene stappen kunt nemen. Zo is LED verlichting kopen een goede stap! Je vervangt je huidige lampen door deze LED verlichting, waardoor je nog dezelfde voordelen ervaart maar dan op een duurzame wijze. LED verlichting stoot minder uit, waardoor het beter is voor het milieu.

  1. Kom op de fiets!

Een mooie manier om samen richting een beter milieu te werken, is door het gebruik van de fiets aan te moedigen. Door met z’n allen de auto thuis te laten staan, zorg jij met je bedrijf voor een veel lagere CO2-uitstoot, wat natuurlijk goed is voor het milieu. Helaas is niet voor iedereen mogelijk om zonder auto op kantoor te komen, maar in combinatie met het openbaar vervoer en een huurfiets kom jij al een heel eind. Om dit extra aan te moedigen, is het slim om Ov-kaarten te vergoeden of een bonus uit te reiken naar degenen die op de fiets komen.

Begin nu!

De realisatie dat je iets moet doen is een hele belangrijke; nu tijd om daadwerkelijk tot actie over te gaan. Succes!