Autotransporter kopen

Autotransporters, ook wel autoambulances genoemd, zijn grote aanhangers die worden gebruikt om auto’s van de ene naar de andere plek te vervoeren. Ze zijn onmisbaar in de auto- en aanhanger-industrie, omdat ze ervoor zorgen dat auto’s op efficiënte en tijdbesparende wijze over grote afstanden kunnen worden verplaatst. Autotransporters zijn ook handig voor particulieren die hun auto naar een andere stad of zelfs een ander land willen vervoeren.

Welke autotransporter heb ik nodig?

Er bestaan verschillende soorten autotransporters, afhankelijk van het aantal auto’s dat ze kunnen vervoeren en hoe ze zijn ontworpen. Sommige autotransporters kunnen maar één auto vervoeren, terwijl andere grotere trailers tot wel acht auto’s tegelijk kunnen vervoeren. Er zijn ook autotrailers die zijn ontworpen om specifieke soorten auto’s te vervoeren, zoals sportwagens of vintage auto’s. Om erachter te komen welke autotransporter jij nodig hebt, moet je dus weten wat je wilt vervoeren.

Autotransporters kunnen worden aangedreven door vrachtwagens, maar er bestaan ook kleinere trailers die achter personenauto’s kunnen worden gehangen. Deze zijn vooral handig voor particulieren die hun eigen auto willen vervoeren of voor bedrijven die slechts af en toe een auto moeten vervoeren.

Waaruit bestaat een autotransporter?

Autotransporters zijn voorzien van stevige houten of metalen planken waarop de auto’s worden geplaatst en vastgezet met kettingen of spanbanden. Autotransporters hebben ook vaak een reling in plaats van de standaard borden rondom, deze hebben een voordeel voor het vastzetten van de auto. Sommige autotransporters zijn voorzien van een hydraulisch systeem dat ervoor zorgt dat de laadvloer gemakkelijk omhoog en omlaag kan worden gebracht, zodat de auto’s makkelijk kunnen worden geladen en gelost.

Verschil tussen een autotransporter en multitransporter

Een autotransport aanhanger is specifiek ontworpen om één of meerdere personenwagens te vervoeren. Deze aanhangers zijn vaak voorzien van een laadbak met een oprijplaat waarmee de auto’s gemakkelijk kunnen worden geladen en gelost. Autotransport aanhangers zijn vaak relatief klein en compact, en kunnen worden getrokken door een personenauto.

Een multitransport aanhanger daarentegen is een veelzijdiger type aanhanger dat geschikt is voor het vervoer van een breder scala aan goederen. Deze aanhangers kunnen worden uitgerust met bijvoorbeeld een kipper optie of een oprijplaat en zijn vaak groter en zwaarder dan autotransport aanhangers. Multitransporters hebben ook de mogelijkheid om gewoon als plateauwagen gebruikt te worden.

De belangrijkste verschil tussen een autotransporter en een multitransport aanhanger is dat de autotransporter vaak alleen voor auto’s geschikt is, terwijl de multitransporter een breder scala aan goederen kan vervoeren. Autotransport aanhangers zijn vaak compacter, terwijl multitransport aanhangers vaak wat veelzijdiger zijn.

Autotransporter

Voor een goede autotransporter kan je terecht bij Aanhangwagendirect.nl. Zij hebben een ruim assortiment aan autoambulances die geschikt zijn voor jouw doeleinden, deze zijn eenvoudig te bestellen op Aanhangwagendirect.nl. Ook kan je bij Aanhangwagendirect.nl een autotransporter huren of leasen. In hun assortiment bieden ze een Anssems ECO autotransporter aan met een laadvermogen van 2000 kg en afmetingen 400 x 188 cm. Voor het leasen van een autotransporter moet je aan een bepaald bedrag voldoen, hierna moet je een termijn bedrag afbetalen tot de autoambulance van jou is.