Verbouw je keuken tot een ware design keuken

Hoewel de meeste mensen een gewone of algemene keuken hebben, kun je deze met verschillende ideeën omtoveren tot een prachtige design keuken. Een design keuken is exclusief en ontworpen met specifieke esthetiek en functies om aan persoonlijke behoeften te voldoen. Deze luxe keuken op maat is duurder omdat er hoogwaardige apparatuur, een modern design en de beste decoraties in zijn verwerkt. Lees er hier meer over!

Twee keukeneilanden

Een gewone keuken heeft misschien een enkel kookeiland om de functionaliteit te verbeteren. In dit geval moet je het verdubbelen naar een luxere uitstraling. Twee keukeneilanden zijn perfect voor een U-vormige keuken omdat ze elk een aparte functie hebben. Het eerste eiland kun je bijvoorbeeld gebruiken om eten te bereiden en het andere om aan te zitten. Dat betekent dat je comfortabeler kunt koken terwijl je met vrienden of gasten een wijntje drinkt of een gesprek voert.

Gebruik luxe details

Een van de beste manieren om een designkeuken te creëren, is door middel van luxe details. Koop bijvoorbeeld keukenkasten met rijke kleuren zoals metallic of rookglas. Het volgende idee is om trends zoals generfd hout en donker fineer in je keuken op te nemen. Vergeet niet om rosé gouden of koperen handgrepen te gebruiken, omdat deze meer visuele warmte toevoegen dan andere handgrepen.

Een ingebouwde opslag kiezen

Opslag is noodzakelijk voor alle keukens. Kies voor de inbouwversie voor jouw design keuken. Er zijn verschillende producten, waaronder planken voor in de kast, rechte uittrekbare voorraadkasten en nog veel meer. Deze items zorgen ervoor dat keukenartikelen toegankelijk en overzichtelijk zijn. Het vereist echter een professionele installatie. Je moet daarom een professional inhuren om de klus te klaren.

Luxe vloeren zijn een must

Er zijn verschillende aanpassingen nodig om een gewone keuken om te toveren tot een design versie, waaronder het vervangen van je oude vloer door een luxe vloer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Marokkaanse vloertegels omdat ze erg luxe en uniek zijn. Dus, wil je je keuken omtoveren tot een design keuken? Gebruik dan enkele van bovenstaande tips!