badkamer

De functie van huismeester veranderd. Er zijn steeds minder klusbedrijven beschikbaar en de druk wordt steeds vaker op de huismeester gelegd. Er wordt dan ook steeds vaker veracht dat een huismeester zelf klusjes oplost en zaken als ontstoppingen direct kan verhelpen. We spraken een  huismeester hierover en vroegen hem naar zijn mening.

Goedemorgen, kan je ons vertellen wat jouw rol is als huismeester?

Natuurlijk, als huismeester ben ik verantwoordelijk voor het onderhoud van het gebouw en de faciliteiten. Ik zorg ervoor dat alles goed functioneert en veilig is voor de bewoners.

Een van de dingen waar je verantwoordelijk voor bent, is het schilderwerk, de sloten, lekkages en het onderhoud van het rioolsysteem, klopt dat?

Ja, dat klopt. Het rioolsysteem is een essentieel onderdeel van het gebouw en we moeten ervoor zorgen dat het goed functioneert. Als het rioolsysteem verstopt raakt, kan dat leiden tot onaangename geuren en overstromingen. Daarom is het belangrijk om regelmatig preventief onderhoud te plegen en indien nodig de riool ontstoppers Almere  in te schakelen.

Hoe vaak voer je preventief onderhoud uit aan het rioolsysteem?

We voeren minstens één keer per jaar een grondige inspectie uit om te controleren of er geen verstoppingen zijn en om eventuele problemen vroegtijdig op te sporen. Als we problemen opmerken, nemen we onmiddellijk actie om ze op te lossen.

Bellen met riool-ontstoppingsdienst

Als het rioolsysteem verstopt raakt, schakelen we direct de ontstoppingsdienst in. De ontstoppingsdienst heeft de juiste gereedschappen en expertise om het probleem snel op te lossen. Het is belangrijk om hier niet mee te wachten, omdat een verstopping snel kan leiden tot schade en ongemak voor de bewoners.

wasbakHoe voorkom je dat het rioolsysteem verstopt raakt?

We geven onze bewoners regelmatig tips om te voorkomen dat het rioolsysteem verstopt raakt. Zo adviseren we bijvoorbeeld om geen vet of olie door de gootsteen te spoelen, geen vochtige doekjes door het toilet te spoelen en alleen toiletpapier te gebruiken dat biologisch afbreekbaar is. Ook is het belangrijk om regelmatig het putje van de douche of de wastafel schoon te maken en geen afval door het toilet te spoelen dat er niet in thuishoort.

Bedankt voor het delen van deze informatie. Het is duidelijk dat het rioolsysteem een belangrijk onderdeel is van het gebouw en dat preventief onderhoud en tijdige actie bij problemen essentieel zijn om problemen te voorkomen.