duurzaam

Het verduurzamen van de woning heeft vaak als resultaat dat je kunt besparen op de energierekening maar hier staat ook meestal een investering tegenover. Daarom is het verstandig om de juiste keuzes te maken. Het is prettig als de woning door de verduurzaming comfortabeler wordt en je ook nog eens geld bespaart, maar het moet wel in het financiële plaatje passen. Een gespecialiseerd en onafhankelijk duurzaamheid adviesbureau kan je helpen om de juiste keuzes te maken.

De verschillende mogelijkheden

Om de woning te verduurzamen zijn er verschillende mogelijkheden. DuraPlus kan als onafhankelijk adviesbureau en energie-expert helpen om te kijken wat het beste resultaat oplevert voor jouw woning. Gezamenlijk wordt er gekeken naar de behoefte en of het eindresultaat in kleine stapjes moet worden behaald of in één grote stap. Dit heeft natuurlijk voornamelijk te maken met het beschikbare budget. Gelukkig kan DuraPlus ook helpen bij de aanvraag van een subsidie. In dat geval zouden er misschien alsnog grotere stappen gezet kunnen worden omdat hierdoor een deel van de kosten weggenomen kunnen worden. Een andere optie is een duurzaamheidslening. Ook bij de aanvraag hiervan kan DuraPlus adviseren en ondersteunen.

Snelle scan of uitgebreid maatwerkadvies

Omdat verduurzamen meestal eerst kosten met zich meebrengt, is het prettig als er goed wordt gekeken naar wat verstandig is. Sommige investeringen verdien je namelijk snel terug, andere duren wat langer. Verduurzaming advies inwinnen kan bij DuraPlus op twee manieren. Allereerst is er de duurzaamheidsscan. Deze fysieke inspectie van de woning levert ter plekke gelijk een advies op. Desgewenst kunnen er ook vrijblijvende offertes worden uitgebracht. Het maatwerk adviesrapport is een stuk uitgebreider dan de snelle scan. Hierbij worden de verschillende opties met elkaar vergeleken waardoor je een goed overzicht krijgt van de mogelijkheden, de kosten en de terugverdientijd.

Onafhankelijk advies

Het voordeel van een onafhankelijk adviesbureau is dat je zeker weet dat je niet naar een bepaalde oplossing gestuurd wordt. Je blijft vrij om te beslissen welke keuze je maakt. DuraPlus kan je desgewenst wel koppelen aan partijen waar zij goede ervaringen mee hebben, maar niets is verplicht.