Tips voor het onderhouden van tegels na een verbouwing

Tegels dienen na een verbouwing altijd onderhouden te worden. Om het oppervlak van tegels te beschermen, zijn er voor verschillende tegelsoorten diverse impregneermiddelen. Deze hebben een vuilafstotende werking en zijn ook olie- en waterbestendig. Ze zorgen voor afdichting en bescherming van de tegels. Voor verbleekte tegels zijn er bovendien speciale kleurverdiepers, maar ligt het echt aan de tegelsoort wat je moet gebruiken. Bossa tegeloutlet is een specialist die je daar meer advies over kan geven.

Tegels onderhouden

Sommige soorten tegels zijn na een verbouwing zeer onderhoudsgevoelig. Het is dus aan te raden om verschillende soorten tegels regelmatig goed te onderhouden. Speciaal geselecteerde oppervlakte-actieve stoffen zorgen ervoor dat het middel om te reinigen zeer werkzaam is. Hiermee kunnen de meest hardnekkige vlekken verwijderd worden, zodat de tegels een prachtige uitstraling krijgen. Er zijn diverse producten die je kunt gebruiken voor het onderhouden van tegels. Per tegelsoort zijn de producten anders en is het van belang om voldoende informatie hierover in te winnen.

Gietvloeren in Limburg

Naast tegels zijn er ook veel huiseigenaren die kiezen voor een gietvloer. Gietvloeren in Limburg zijn populair en dit komt door de voordelen die eraan verbonden zijn. Gietvloeren zijn over het algemeen waterdicht en kunnen dus prima in vochtige ruimtes gebruikt worden. Daarnaast wordt de gietvloer ook nog eens zonder naden geplaatst, dit betekent dat het schoonmaken van de gietvloer niet zo moeilijk is. Een bijkomend voordeel is dat je een gietvloer goed kunt combineren met een vloerverwarming.

Naast dat een gietvloer dus een prachtig effect geeft, heeft de vloer nog tal van voordelen. Je kunt namelijk in ieder interieur een gietvloer laten plaatsen. Zo zijn de design mogelijkheden eindeloos. Wist je dat gietvloeren zelfs een brandvertragende werking hebben? Ze hebben namelijk een aantal componenten die samen ervoor zorgen dat de vloer een brand kan vertragen.

Gietvloer onderhoud

Gietvloeren hebben weinig onderhoud nodig, maar dit betekent niet dat ze geen onderhoud nodig hebben. Het is natuurlijk van belang om jouw nieuwe gietvloer regelmatig schoon te maken. De vloer moet namelijk regelmatig met een mop schoongemaakt worden en dit kan prima met lauw water. Er is ook een periodieke reiniging nodig, waarbij de gietvloer grondig wordt gereinigd. Hierbij maak je gebruik van een krachtig reinigingsmiddel, zodat de vloer voor een langere tijd schoon blijft. Hardnekkige vlekken kunnen op deze manier een stuk eenvoudiger verwijderd worden, ideaal als je wilt genieten van een prachtige vloer.