Elektrische takel kopen waarop letten

Elektrische takels zijn onmisbaar wanneer u veelvuldig hijsklussen uit moet voeren. Met minimale inspanningen takelt u de zwaarste lasten op om ze te verplaatsen. Zo’n type takel kan gebruikt worden voor een gewicht van 50 kilo maar zelfs 20.000 kilo behoort tot de mogelijkheden. Dit handige hulpmiddel is vooral een uitkomst voor garages. Zware motoren uit voertuigen kunnen met behulp van een elektrische takel op eenvoudige wijze verwijderd of aangebracht worden. De takel kan ook aan een kraan bevestigd worden. Het is met zowel een handmatig bediende afstandsbediening of een draadloze bediening gebruikt worden. Een takel elektrisch heeft een haak waar u de te verplaatsen last aan kunt bevestigen. De takels zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Met ophanging, een verrijdbare op een rail of met een zwenkarm. Voor de wat ‘kleinere’ takelklussen is een elektrische mini takel een hele goede optie.

De veiligheid van elektrische takels

Omdat er elektriciteit gemoeid is met een elektrische takel mag deze niet blootgesteld worden aan hemelwater of vocht. Verder is het zaak om nooit het maximale gewicht van de elektrische takel te overschrijden. Wanneer er een last aan de takel bevestigd is mag u hier nooit onder gaan staan of over een andere persoon heen hijsen. En misschien overbodig om te zeggen maar laat de last niet heen en weer zwaaien wanneer het aan de elektrische takel hangt. Om de veiligheid te garanderen moet u de takel regelmatig na laten kijken en keuren door daartoe gecertificeerde personen. Zo voldoet het aan de Arbo-eisen die aan een elektrische takel gesteld worden.

Elektrische takels kopen

Wanneer u keuze wilt hebben uit vele goede merken elektrische takels is Hijswinkel een hele goede optie. Ze hanteren prima prijzen en leveren, indien voorradig, snel de takel van uw keuze. Ook het inspecteren en keuren nemen ze graag voor hun rekening. Net als over alle andere hijsproducten die bij hen te verkrijgen zijn voorziet de Hijswinkel u graag van allerlei informatie omtrent de elektrische takels.