Elegante kralengordijnen

Kralengordijnen zijn perfect om een vleugje elegantie aan uw huis toe te voegen. Ze kunnen in elke kamer worden gebruikt, maar ze zijn vooral populair in eetkamers, woonkamers en slaapkamers.

Oosterse kralengordijnen zijn gemaakt van zijde of synthetische vezels, en ze zijn er in verschillende kleuren en maten. Ze worden meestal verticaal of horizontaal opgehangen, hetzij als een accent stuk of om een volledige raam behandeling te creëren. U kunt ze ook in etages of in rijen over de bovenkant van een raam hangen.

Kralengordijnen zijn een goedkoop alternatief voor stoffen gordijnen. Het is gemaakt van kleine kralen die op een gaasbodem worden bevestigd voordat ze met plakband of lijm op de glazen ruit worden aangebracht. Deze methode houdt de kosten laag en biedt toch dezelfde mate van privacy als stoffen gordijnen!

gordijnWaar kun je de kralengordijnen ophangen?

Kralengordijnen zijn een geweldige keuze voor elke kamer. Ze kunnen worden gebruikt om een deur of raam te accentueren, of ze kunnen worden gebruikt als scheidingswand. Kralengordijnen worden gemaakt van glazen kralen die aan een draad zijn geregen, en het resultaat is een prachtig, glinsterend gordijn dat het licht vangt en elke ruimte een sprankelende uitstraling geeft.

Oosterse kralengordijnen worden vaak voor ramen of deuren gehangen om een elegant tintje aan uw inrichting te geven. Ze kunnen ook worden gebruikt als ruimteverdelers, voor privacy en stijl. Als u een thema wilt creëren voor uw huis of kantoor, kunt u overwegen deze gordijnen te gebruiken als onderdeel van uw inrichting. Ze passen goed bij veel verschillende stijlen: traditionele, moderne, landelijke en rustieke ontwerpen zien er allemaal geweldig uit wanneer een kralengordijn wordt gebruikt als onderdeel van het inrichtingsplan voor een bepaalde kamer in uw huis of bedrijf!

Als u op zoek bent naar iets betaalbaarders dan zijden gordijnpanelen, maar toch iets wilt dat een impact heeft op uw inrichting, dan zijn kralengordijnen misschien precies wat u zoekt! Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en te onderhouden, dus er is geen zorgen te maken over hen steeds beschadigd na verloop van tijd, wat betekent dat ze langer meegaan dan de meeste andere types van

Hoe maak je zelf een kralengordijn?

Eerst moet je de materialen voorbereiden die je nodig hebt om het glasparelgordijn te maken. De basismaterialen zijn: kralennaald, lintdraad, glaskralen, verschillende kleuren kralen (optioneel), schaar, lijmpistool en strijkplank.

Knip vervolgens een stuk stof naar eigen inzicht uit en strijk het aan beide kanten plat; knip het vervolgens op regelmatige afstanden in stroken van ongeveer 8 cm breed; lijm een uiteinde van elke strook op een strijkplank met een strijklijmpistool; begin dan kralen aan de draad te rijgen terwijl u deze aan beide uiteinden stevig tegen uw pols of enkels houdt, zodat ze er niet afvallen als u rechtop gaat staan; Doorgaan tot alle draden met kralen zijn geregen; de losse draden die nog niet zijn vastgelijmd eraf halen; ze nogmaals aan beide kanten met het strijkijzer stevig aandrukken, zodat ze later niet gemakkelijk loskomen als u ze ophangt om uit te stallen!