verbouwing

Compressors zijn apparaten die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Je zal deze veelal in de bouw tegenkomen. Een compressor wordt, zoals de naam al zegt, gebruikt om lucht te comprimeren. De lucht in het apparaat wordt heel nauw samengeperst waardoor er als het ware luchtdruk gecreëerd wordt. De luchtdruk die de compressor produceert ligt op een hoger niveau dan de luchtdruk in de omgeving. Omdat de luchtdruk hoger ligt, wordt het makkelijker om verschillende werkzaamheden uit te voeren. Zo wordt een compressor gebruikt voor het uitvoeren van diverse taken. Denk aan kitten, het spuiten van verf, het oppompen van banden, het schieten van spijkers en zandstralen. Een veelzijdig apparaat dus! Wat voor soort compressor je nodig hebt hangt af van het project. Voor sommige werkzaamheden heb je een grote compressor nodig en voor andere werkzaamheden juist weer een kleinere. Maar wat zijn de voordelen hiervan?

Professioneel of hobbyisten gebruik?

Ben jij een echte aanpakker? Werk je in de bouw of vind je het leuk om in en om het huis te klussen? Een compressor is zowel te gebruiken voor professionele doeleinden als voor hobbyisten. Het gebruik is dus niet al te ingewikkeld wat dit apparaat samen met zijn veelzijdigheid ook een goede investering maakt.

Een compressor is erg veelzijdig

Zoals net al genoemd zijn er talloze werkzaamheden die je met een compressor uit kunt voeren. Deze veelzijdigheid is een groot voordeel wanneer je een compressor tijdens de verbouwing gebruikt. Stel je maar eens voor hoe handig het is als je met 1 apparaat allerlei verschillende klussen kunt uitvoeren. Dit scheelt een hoop gesjouw en geeft ook nog eens minder troep. Daarnaast hoef je ook van minder apparaten inhoudelijke kennis te hebben. Dit is zeker handig voor de mensen die hun verbouwing zelf uitvoeren. Het verdiepen in allerlei verschillende apparaten en hun werkzaamheden kan nog wel eens overweldigend zijn. Met een compressor hoef je je hier dus geen zorgen over te maken. Als je eenmaal weet hoe je het apparaat moet gebruiken, kun je het voor verschillende doeleinden toepassen.

Beter voor het milieu

Een ander niet geheel onbelangrijk voordeel is dat wanneer je je apparaten aansluit op een compressor en je gereedschap op deze manier aandrijft, er sprake is van een stuk minder CO2 uitstoot. Met de huidige staat van het milieu is het erg belangrijk om ook in de bouw rekening te houden met de ecologische voetprint die wordt achtergelaten. Een compressor is hiervoor een goed begin.

Onderhoud

Zoals bij elk apparaat is het van belang dat je de compressor onderhoud. Hoe de compressor precies onderhouden moet worden verschilt per type. Echter is het wel erg belangrijk dat je de basis onderhoud goed bijhoudt. Dit gaat over het schoonmaken van het luchtfilter, het aftappen van de condens na gebruik en het geregeld controleren van het oliepeil. Doe je dit niet zorgvuldig en op tijd, dan zal je een stuk korter plezier hebben van de compressor. Dat zou natuurlijk erg zonde zijn van de investering.