Voor- en nadelen van een gebruikte palletstelling

Het komt natuurlijk wel eens voor dat een bedrijf gaat verhuizen naar een groter of kleiner pand. Hierdoor is het soms nodig om nieuwe stellingen aan te schaffen. Maar er blijven dan natuurlijk ook oude stellingen over, wat wordt daar dan mee gedaan? Soms kunnen ze meegenomen worden, maar vaak worden ze weg gedaan. De stellingen zijn dan nog in goede staat en eigenlijk te goed om weg te doen. Nu is daar een oplossing voor! Blaas palletstellingen een nieuw leven in door ze te verkopen. Helaas gebeurd het ook wel eens dat een bedrijf failliet gaat. In dat geval is dit ook een goede oplossing. Ben je benieuwd naar de voor- en nadelen? Lees deze blog dan verder.

Kostenbesparing

Het meest voor de hand liggende en grootste voordeel voor veel mensen is de kostenbesparing. Start jij net een nieuw bedrijf op en heb je nog niet genoeg geld over om echt grote uitgaven te doen, dan zijn gebruikte palletstellingen erg handig. Nieuwe stellingen zijn namelijk erg duur en vooral dus voor een startend bedrijf.

Duurzaamheid

We kunnen gerust zeggen dat duurzaamheid een trend en een ontwikkeling is geworden. Het wordt steeds belangrijker, dus is het handig om daar in mee te gaan als bedrijf en je steentje bij te dragen. Grondstoffen worden bespaard, omdat stellingen niet langer worden weggegooid. Bedrijven die gaan verhuizen, failliet zijn of juist heel erg groeiende zijn hebben misschien wel niets meer aan de oude stellingen. Het zou zonde zijn om daar niets mee te doen, dus verkopen is de beste oplossing.

Veiligheid

Je zorgen maken om de veiligheid van de Stellingstunt gebruikte palletstellingen is nergens voor nodig. De gebruikte palletstellingen worden gecontroleerd op draagvermogen, veiligheid en stevigheid. Daarnaast moeten de stellingen ook voldoen aan de vastgestelde veiligheidseisen waardoor je zeker weet dat alles veilig verloopt.

Nadeel

Er is ook een klein nadeel aan gebruikte palletstellingen. Bestaande palletstellingen staan er namelijk om bekend dat je ze niet zelf kunt samenstellen. Als je weet wat het draagvermogen en afmetingen van de stelling moet zijn, moet je dus eigenlijk veel geluk hebben dat ze daarvan gebruikte palletstellingen hebben. Zo niet, zul je toch helaas een nieuwe palletstelling moeten aanschaffen.

Wat zijn de mogelijkheden

Ben jij enthousiast geworden over gebruikte palletstellingen en denk je dat dit een goede mogelijkheid is voor jouw magazijn? Kijk dan gerust op de website van Stellingstunt. Ze hebben niet alleen gebruikte palletstellingen, maar ook een ruim aanbod in andere soorten stellingen. Uiteraard kunnen de specialisten van Stellingstunt je ook helpen bij vragen en bij het geven van advies!