Zo bestel je de juiste metselstenen

bakstenen-muur

Ga jij een stuk bij je huis aanbouwen of ben je van plan om slechts een muurtje in de tuin te maken? Voor het maken van een muurtje of de aanbouw van de woning is het nodig om de juiste metselstenen te bestellen. Dit kan in sommige gevallen nogal een flinke opgave zijn. Wij helpen op deze pagina daarom bij het vinden van de juiste metselstenen.

Hoe bestel ik de juiste metselstenen

Heb jij minder kennis van metselstenen, maar ga je deze toch helemaal zelf bestellen? Dan is het handig dat je op de hoogte bent van het e.e.a. Zo is het belangrijk dat je op de hoogte bent van een aantal termen.

Tijdens het zoeken naar de juiste metselstenen is het bijvoorbeeld handig om het verschil te kennen tussen HV en VB. De term HV staat voor handvorm. Dat houdt in dat de stenen wat ruwer zijn en een grillige structuur hebben. Tijdens het bakken van de stenen zijn deze bestrooid met zaagsel, waardoor ze deze structuur hebben gekregen. De term VB staat voor vormbak en deze stenen hebben een modernere uitstraling. Vormbakstenen worden dan ook gebruikt bij exclusievere projecten. Het is voornamelijk belangrijk voor jezelf om te bepalen welk type steen jij het liefst hebt. Op het gebied van de prijs zijn beide type stenen vrijwel hetzelfde.

De beste prijs

Toch wil niemand te veel betalen voor de metselstenen. Om de stenen zo voordelig mogelijk te bestellen kun je natuurlijk een aantal bouwmarkten langsgaan. De handigste manier is echter om dit direct vanaf huis te doen via het internet. Je kunt zelf verschillende bouwwebsites afspeuren naar de beste prijs. Metselstenen bestellen bij bouwmaterialenkopen.com geeft je een laagste prijsgarantie. Daar komt nog bij dat hoe groter jouw bestelling is des te meer de prijs omlaag gaat.