Beestjeskwijt.nl: de beste tips

mieren

Warmte en vocht zijn de perfecte omstandigheden voor ongewenste beestjes. Bijvoorbeeld voor muizen, mieren en kakkerlakken. Verder kun je rondom je woning overlast ervaren van duiven, wespen of muizen. Beestjeskwijt.nl geeft je de beste tips om ongedierte zelf te bestrijden te voorkomen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Ongediertepreventie

Ongedierte in je woning komt niet altijd door slechte hygi├źne. Soms komen bedwantsen mee terug in je vakantiekoffer. Of misschien zitten er wel zilvervisjes in de door van je nieuwe wasmachine. Toch kun je door goed schoon te maken een plaag van ongedierte voorkomen. Welke beestjes zorgen binnenshuis en rondom het huis voor overlast en hoe voorkom je dit? Beestjeskwijt.nl heeft het voor je op een rijtje gezet.

Mieren

Mieren zijn enorme reizigers. Op zoek naar voedsel verplaatsen zij zich ver van hun nest en volgen de eerder gebaande paden. Als je een hoopje aarde of zand ziet met een gaatje, dan weet je het. Hier hebben mieren zich gehuisvestigd. Mieren zijn vooral opzoek naar zoetigheid. let er daarom op dat je voedsel altijd goed afgesloten opbergt. Daarnaast moet je er altijd voor zorgen dat je direct opruimt als je iets knoeit. Ten slotte zijn mieren ook uit op het eten van je huisdier. Let hier daarom ook op.

Wespen

Heb je ooit een wespensteek gehad? Dan weet je dat dit een pijnlijke ervaring is. Het kan zelfs levensbedreigend zijn voor mensen die allergisch zijn voor een wespensteek. Toch hebben wespen een nuttige functie. Ze zorgen ervoor dat andere insecten niet overmatig veel voorkomen. Een wespensteek kun je voorkomen door voorzichtig te zijn met buiten te eten of te drinken wanneer wespen in de buurt zijn. Dek eten daarom zo veel mogelijk af. Wespen doen eigenlijk niks als ze daar geen reden toe hebben. Sla daarom niet om je heen als er een wesp in de buurt is.

Duiven

Een duif kan geluidsoverlast geven. En duivenpoep op bijvoorbeeld je balkon zorgt pas echt voor ergernissen. Het ziet er niet alleen smerig uit. Er kan ook een of andere ziekte in de ontlasting leven. Toch is de kans gelukkig dat je ziek wordt van duiven erg klein. Duivenoverlast kun je voorkomen door ze niet te laten broeden rondom je huis. Als je dan toch een nest ontdekt, haal hem dan meteen weg.