Aandachtspunten bij een verbouwing

bouwen

Heb je binnenkort een verbouwing op de planning staan? Het is uiteraard verstandig om het grootste gedeelte uit te besteden. Ben je echter zelf ook handig, dan kun je ook een gedeelte van de verbouwing zelf doen. In dit artikel bespreken we een aantal belangrijke aandachtspunten bij een verbouwing.

Oriëntatiefase

Een verbouwing start uiteraard met de oriëntatiefase. Hierbij moet je concreet krijgen, wat je precies wilt gaan verbouwen. Hierbij kun je in gesprek gaan met bepaalde aannemers en vervolgens een prijsopgave opvragen. Het is hierbij wel belangrijk dat je exact laten weten wat je van de verbouwing verwacht. Anders kunnen de aannemers wellicht een verkeerde tekening en dus prijsindicatie maken. Eenmaal akkoord over de prijs? Zorg er dan wel voor dat je alles getekend op papier hebt, zodat er in de toekomst geen misverstanden meer over kunnen bestaan.

Ga veilig te werk

Is het de bedoeling dat vrienden of familie ook meewerken? Controleer dan even bij je verzekeringsadviseur of dit geen probleem is. Een ongeluk kan in een klein hoekje zitten bij een verbouwing. De aannemer is vanuit zichzelf verzekert, voor familie en vrienden is dit wat anders. Houd hierbij wel rekening dat dergelijke verzekeringen een inlooptijd van drie maanden heeft. Uiteraard is het voorkomen van een ongeval nog beter. Zo kun je veilig op hoogte werken met een rolsteiger van rolsteiger.net. Het werken op hoogte met een rolsteiger is namelijk veel veiliger en ook gemakkelijker dan werken met een ladder op hoogte.

bouwer

Houd rekening met je omgeving

Het verbouwen op zich is natuurlijk geen probleem, want iedereen mag zelf bepalen wat hij wil doen. Het is echter wel zo netjes om je buren in te lichten over de verbouwing. Dan weten ze in ieder geval dat er een verbouwing te wachten staat en komen ze niet tegen verrassingen aan te lopen. Zoals in de ochtend te worden gewekt door een aantal machines of minder parkeerruimte, doordat er een aantal mensen bezig.